Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je instemt met het gebruik van cookies. Voor meer details over cookies en hoe wij ze gebruiken, bekijk onze privacy pagina.

Embryonic Development of the Islands of Langerhans

Nadav Sharon - van de Doug Melton groep aan het Harvard Stem Cell Instituut - benaderde ons om zijn onderzoek te visualiseren. Tijdens het maken van bovenstaande animatie, hebben wij een numeriek model ontwikkeld om het gedrag van de embryonale cellen te emuleren. Het model waarop de animatie is gebaseerd, bleek waardevol en leidde ertoe dat Sharon het model in het lab heeft gevalideerd. Uiteindelijk resulteerde dit in een bijdrage van onze kant aan zijn publicatie in Cell: https://www.cell.com/cell/full...

Luke Whitehorn is hierbij meegenomen als coauteur voor zijn bijdrage aan het onderzoek. Normaal gesproken zijn wij geen deel van het onderzoek maar helpen alleen de concepten en resultaten te communiceren. Dit project is echter een heel mooi voorbeeld van de methodes en software welke wij ontwikkelen om de natuur te laten zien als nooit eerder. Wij zijn dan ook erg trots om op deze manier erkenning te krijgen voor het werk dat wij de afgelopen jaren hebben gedaan.